ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 21Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΜΑΡΙΑΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 21Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΜΑΡΙΑΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ

 

 

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 21Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ  ΤΩΝ ΜΑΡΙΑΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ

 

                    Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009, την ημέρα του Γενεθλίου της Θεοτόκου Μαρίας, θα γίνει στη Ρώμη η έναρξη των εργασιών της 21ης  Γενικής Σύναξης  (Chapitre Général) των Μαριανών Αδελφών, η οποία έχει ως κεντρικό θέμα  «Νέες Καρδιές για ένα Νέο Κόσμο».

                     Οι Γενικές αυτές Συνάξεις αποτελούν πραγματικά πολύ σημαντικές στιγμές στη ζωή της Μαριανής Αδελφότητας. Από το 1839 που ξεκίνησαν, μόλις ένα χρόνο πριν από την εκδημία στον Κύριο του Ιδρυτή μας, Αγίου Μαρκελλίνου Champagnat, μέχρι σήμερα, συμβάλλουν αποφασιστικά στην αναζωογόνηση του μοναχικού βίου, στην ενίσχυση της πνευματικότητας της Μαριανής Οικογένειας και στον επαναπροσδιορισμό των στόχων της Μαριανής Αποστολής, και μάλιστα στους κόλπους της Εκκλησίας που αφουγκράζεται και ανταποκρίνεται στα σημεία των καιρών και στις ανάγκες μιας κοινωνίας που αλλάζει συνεχώς.

                      Στις Γενικές Συνάξεις μετέχουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Μαριανών Αδελφών από τις πέντε ηπείρους, ενώ αξιοσημείωτη υπήρξε στις δύο τελευταίες Συνάξεις η παρουσία μετά από πρόσκληση ομάδας Μαριανών Λαϊκών. Στη φετινή Γενική Σύναξη θα λάβουν μέρος 83 Μαριανοί Αδελφοί και 12 προσκεκλημένοι, από τους οποίους 2 Μαριανοί Αδελφοί και 10 Μαριανοί Λαϊκοί. Ανάμεσα σε αυτούς τους Λαϊκούς συγκαταλέγεται και η κυρία Άντζελα Σεστρίνη, συνάδελφος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων, ως μια από τους εκπροσώπους της Επαρχίας του Hermitage στην οποία ανήκει και η Ελλάδα.

                        Ενόψει της 21ης Γενικής Σύναξης ο Γενικός Ηγούμενος Frère SeanSammon σε εγκύκλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:  «Σήμερα οφείλουμε να προχωρήσουμε περισσότερο, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι η 21η Γενική Σύναξη θα προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα περιμένουμε και ότι αυτά θα αποτελέσουν στο μέλλον μια αποφασιστική καμπή στην ιστορία της Μαριανής Ζωής και Αποστολής».

 

                           Βαδίζοντας προς την 21η Γενική Σύναξη η Μαριανή Οικογένεια της Ελλάδας προσεύχεται με θέρμη στον Κύριο για την επίτευξη των υψηλών της στόχων.

   *** Περισσότερες σχετικές πληροφορίες περιέχονται στην ιστοσελίδα www.champagnat.org

Search

Visitors Counter

2412192
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
386
2853
14323
2084929
38277
62152
2412192

Your IP: 54.167.126.106
Server Time: 2018-01-21 04:49:22