Επίσκεψη των Κοινοτήτων “Πίστη και Φως” στην Ιερά Μονή Αγίου Ιερωνύμου

Επίσκεψη των Κοινοτήτων “Πίστη και Φως” στην Ιερά Μονή Αγίου Ιερωνύμου

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, περίπου 50 μέλη των Κοινοτήτων “Πίστη και Φως” – άτομα με ειδικές ανάγκες, οι γονείς και οι φίλοι τους – πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιερωνύμου, που βρίσκεται κοντά στη Θήβα. Στην επίσκεψή μας αυτή, μάς συνόδευσαν ο π. Χρήστος Λογαράς, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας, καθώς και Μαριανοί Αδελφοί από τις δύο Κοινότητες, της Αγίας Κυριακής και του Μενιδίου. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα οργανώθηκε από τους Εκπαιδευτικούς του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων, κ. Νίκο Νούλα και κ. Μιχάλη Κόντη.

Η Μονή του Αγίου Ιερωνύμου ιδρύθηκε από τον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Αγγέλου, ο οποίος διατέλεσε για πολλά χρόνια καθηγητής στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Σκοπός του ήταν να προσφέρει πνευματική καθοδήγηση σε κατοίκους της περιοχής, κυρίως σε ανθρώπους του περιθωρίου, αλλά και σε συζυγικά ζευγάρια που βρίσκονται εν διαστάσει.

Η υποδοχή που μας επεφύλαξαν, τόσο ο πνευματικός της Μονής, π. Ιγνάτιος Μόσχος, όσο και ο Μοναχός που μονάζει εκεί, καθώς και οι εθελοντές που τους συνδράμουν, ήταν ζεστή και εγκάρδια. Κατά την άφιξή μας, τελέσαμε Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου, ενώ ακολούθησε δέηση στο παρεκκλήσιο της Μονής. Στη συνέχεια, ξεναγηθήκαμε στο αρχονταρίκι, την αίθουσα συνεδρίων και σε άλλους χώρους του μοναστηριού. Η επίσκεψή μας έκλεισε με γεύμα που μας πρόσφεραν οι υπεύθυνοι, γεύμα πλούσιο όχι μόνο σε εδέσματα αλλά και σε αγάπη, η οποία εκδηλωνόταν κάθε στιγμή προς όλους εμάς και κυρίως προς τα άτομα με νοητική υστέρηση, που αποτελούν και τον πυρήνα των Κοινοτήτων «Πίστη και Φως».

Με την ελπίδα να επαναλαμβάνονται συχνά παρόμοιες επισκέψεις, που στηρίζουν πνευματικά τα μέλη των Κοινοτήτων μας, ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο έργο της Μονής, κοντά στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

 

 

Δανάη Αναγνωστοπούλου

Μαρία Κοκκαλάκη

 

Μέλη των Κοινοτήτων

“Πίστη και Φως”

 

 

 

Search

Visitors Counter

2475518
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
797
1809
11757
2151811
42317
59286
2475518

Your IP: 54.196.145.24
Server Time: 2018-02-24 11:48:44