Στην Κοινότητά σας νιώθουμε ότι μας αγαπούν

Στην Κοινότητά σας νιώθουμε ότι μας αγαπούν

 

                          Από το 2007 ζω εδώ, στο Mostaganem, σε μια Κοινότητα τριών Αδελφών. Το πρώτο μέρος της αποστολής μας συνίσταται στο να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της χώρας. Έχουμε καλούς γείτονες. Προσπαθώ να βιώνω την «παρουσία» του ανθρώπου στον οποίο έχω αφοσιωθεί. Η Παρθένος Μαρία, η Μητέρα του, βοηθάει πολύ σ’ αυτό.  Ο άνδρας της, ο Ιωσήφ, μου συμπαρίσταται στις χειρωνακτικές εργασίες. Το άλλο στοιχείο της αποστολής μας είναι να είμαστε δίπλα στους Αλγερινούς νέους που συχνάζουν στη Βιβλιοθήκη μας και στους σαράντα χριστιανούς νέους σπουδαστές από την υποσαχάρια Αφρική που συμμετέχουν στη ζωή της ενορίας. Ο Αδελφός BernardRégisείναι υπεύθυνος για τη Βιβλιοθήκη και ο Αδελφός Xema για την Ενορία. Ένας ιερέας μοιράζεται τη ζωή μας τελώντας τη Θεία Λειτουργία.

            Οι χριστιανοί νέοι (από όλες τις χριστιανικές ομολογίες) έρχονται κάθε Παρασκευή για να προσευχηθούν είτε για τη Λειτουργία είτε σε μια προσευχή που βασίζεται στο Λόγο του Θεού. Είναι μεγάλη χαρά να τους ακούμε να ψάλλουν στις διαφορετικές γλώσσες των χωρών, από τις οποίες προέρχονται. Ζούμε καθημερινά τη διαφορά στη θρησκεία και στην κουλτούρα ∙ αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά και μόνο το ότι είμαστε όλοι εκεί έχει μεγάλη αξία. Πόσο ωραίο είναι να λένε οι νέοι «Στην Κοινότητά σας νιώθουμε ότι μας αγαπούν». Οι διαφορές δεν αποτελούν πια εμπόδιο στις σχέσεις μεταξύ τους, καθώς νιώθουν ευτυχισμένοι όταν έρχονται στο σπίτι μας.

Από την πλευρά μου, συμμετέχω στην υποδοχή τους με την παρουσία μου και την προθυμία μου να τους ακούσω. Αυτό που κάνω εδώ, μπορεί να γίνει παντού, αλλά εδώ γίνεται σε περιβάλλον μουσουλμανικό. Η παρουσία της Εκκλησίας κατά τον διακριτικό τρόπο της Παναγίας είναι ο λόγος της ύπαρξής μας. Η αποστολή μας συνδέεται απόλυτα με τις διάφορες Μαριανές αποστολές των Αδελφών και των Λαϊκών. Πορευόμαστε όλοι προς το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο στο Ναϊρόμπι.

Αδ. Jean-Louis Bosland

Search

Visitors Counter

2475565
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
844
1809
11804
2151811
42364
59286
2475565

Your IP: 54.196.145.24
Server Time: 2018-02-24 11:58:32